

Document: OMF N 801

Wednesday, April 19, 2017 10:00 am - 3:00 pm

ANSI ORGANIZATIONAL MEMBER FORUM (OMF) DRAFT AGENDA

NFPA Headquarters 1 Batterymarch Park Quincy, MA 02169-7471 Teleconference

Toll free: 1-866-469-3239 Conference room: 21408527

- 1. **Opening of the meeting (welcome and introductions)** (10:00am, 5 min.) Chair Claire Ramspeck
- Approval of Draft Agenda (10:05am, 5 min.) Chair Claire Ramspeck
 Document OMF N 801
- 3. Remarks from the ANSI President (10:15am, 20 min.) S. Joe Bhatia
- 4. Remote Participation in Standards Meetings and Best Practices (10:35am, 100 min.) -

A panel of OMF member organizations, large and small, and both in person and remote, will share their perspectives and lead an interactive dialogue on the logistical challenges, best practices and issues surrounding the conduct of a remote meeting. Focusing on real life situations, the panel will provide their insights into what constitutes success when conducting a remote participation meeting.

Panelists will also share their best practices related to standards interpretations, processing errors and corrections to their standards as well as how best to attract new members.

OMF members will be invited to share their experiences and participate in this interactive discussion.

LUNCH and NETWORKING (12:15pm, 60 min.)

5. ANSI Standards Developer Audit Program Report (1:15pm, 30 min.) – Jay Moskowitz

Jay Moskowitz, Director of ANSI Standards Developer Audit Program, will provide a report on overall findings from recent audits including trends and suggestions for a successful audit. OMF members will be invited to participate in the discussion.

6. **ANSI Executive Standards Council (ExSC) Activities Update (**1:45pm, 15 min.) – Chris Dubay, ANSI ExSC

Document OMF N xxx

Chris Dubay will provide to the OMF an update on items of interest that are before the ANSI ExSC in 2017.

7. **Legal Issues/Copyright Activities -** (2:00pm - 30 min.) - Patricia Griffin, ANSI Vice-President and General Counsel

Document OMF N xxx

Patty Griffin will provide an update on copyright activities. Also, since ANSI's IPRPC will meet on April 24, she will provide to the OMF an update on topics that they will be discussing.

Items of Interest from the ANSI Governance Meetings – ANSI Board Meeting (December 2015)
 Executive Committee (March 2016) (2:30pm, 15 min.) - Chair Claire Ramspeck
 Document OMF N xxx

Chair Rampseck will provide a presentation on items of interest from the ANSI Governance meetings.

9. Appointment of the OMF Nominating Committee – (2:45pm, 5 min.) – Chair Claire Ramspeck

The following individuals have volunteered to participate on the 2017 Nominating Committee and will be presented to OMF members for approval:

- Mr. Dan Smith (Chair) ASTM
- Mr. Clark Silcox NEMA
- Mr. Fred Hayes The Association for Packaging and Processing Technologies
- 10. Future Meetings (2:50pm, 5 min.) Chair Claire Ramspeck
 - 10.1. Dates / Location
 - 2017 World Standards Week Events October 16-20, 2017
 - (Joint Member Forum Date TBD)
 - Spring 2018 date/location TBD
 - 10.2. **Topics / Issues for Discussion "Open Mic"** Chair Claire Ramspeck

OMF members will be invited to contribute topics for a future meeting or Webex topic as well as contribute any suggestions or ideas about the OMF.

- 11. Other Business (2:55pm, 5 min.) Chair Claire Ramspeck
- 12. **Adjournment** (3:00pm) Chair Claire Ramspeck