

Document: OMF N 742 Rev. 1

## ANSI ORGANIZATIONAL MEMBER FORUM (OMF) DRAFT AGENDA

Thursday, October 3, 2013 9:00 am - 12:00 pm

## Newseum

## **Knight Conference Center**

555 Pennsylvania Ave. NW
Washington DC, 20001
(Please use Freedom Forum Entrance on 6th Street)
202.292.6100

## Teleconference

Toll free: 1-866-469-3239 Conference room: 21408527

- 1. **Opening of the meeting (welcome and introductions)** (9:00am, 5 min.) Vice Chair Mary Logan
- Approval of Draft Agenda (9:05am, 5 min.) Vice Chair Mary Logan Document OMF N 742 Rev. 1
- 3. Approval of Draft Report of April 5, 2013 OMF Meeting (9:10am, 5 min.) Vice Chair Mary Logan Document OMF N 741
- 4. Report from the OMF Nominating Committee Election of 2014 OMF Chair and Vice Chair (9:15am, 5 min.) Chris Dubay

Ms. Mary Logan, Association for the Advancement of Medical Instrumentation (AAMI), has been nominated to serve her first term as the OMF Chair in 2014 and Ms. Luann Ochs, Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI), has been nominated to serve her first term as the OMF Vice-Chair in 2014.

These nominations have been reviewed and endorsed by the OMF Nominating Committee and will be presented to OMF members for approval. The 2013 OMF Nomination Committee is chaired by Mr. Chris Dubay (NFPA), and includes Ms. Susan Blaeser, Acoustical Society of America and Mr. David Karmol, International Code Council.

5. **Systems – "The whole is greater than the sum of its parts"** (9:20am, 60 min.) – William Miller, moderator

Mr. Miller, Technical Director, International Council on Systems Engineering (INCOSE), will lead the discussion of this topic and will focus on:

- what is a "system" and how it can be recognized as a system
- examples of systems that support the business and mission activities occurring in our everyday lives
- how the value of a system comes from the interaction of its parts
- standards and standards activities are key enablers for the interfaces allowing the parts to interact with each other
- using the internet to demonstrate how society and enterprises benefit from systems built from standardized interfaces.

Throughout the presentation, members of the OMF will be invited to engage actively in the discussion.

BREAK (10:20am, 10 min.)

- 6. Brief Remarks from ANSI Board Chairman and ANSI President (10:30am, 20 min.) Jim Pauley and Joe Bhatia
- 7. **Copyright Group Update -** (10:50am 15 min.) Patricia Griffin, ANSI Vice-President and General Counsel

Patricia Griffin will provide to the OMF an update on patents, Incorporation by Reference (IBR), and copyright infringement issues.

8. ANSI Executive Standards Council (ExSC) Activities Update (11:05am, 15 min.) – Claire Ramspeck, Chair ExSC

**Document OMF N 745** 

Claire Ramspeck will provide to the OMF an update on items of interest that are before the ANSI ExSC in 2013.

Items of Interest from the ANSI Governance Meetings – ANSI Board Meeting (May 16, 2013)
 Executive Committee (July 18, 2013) (11:20am, 15 min.) - Vice Chair Mary Logan and Fran Schrotter

**Document OMF N 744** 

The Vice-Chair and ANSI Staff will provide a presentation on items from the ANSI Governance meetings.

- 10. Future Meetings (11:35pm, 20 min.) Vice Chair Mary Logan
- 11.1 Topics / Issues for Discussion

OMF members will be invited to contribute topics of interest for a future meeting.

- 11.2 Dates / Location
  - Spring 2014 date/location TBD We will be seeking a host for the spring OMF meeting.
  - 2014 World Standards Week Events Fall 2014
- 12. Other Business (11:55 pm, 5 min.) Vice Chair Mary Logan
- 13. Adjournment (12:00 pm) Vice Chair Mary Logan